Du är här

2014-02-13 - Örnsköldsvik

Separat insamling av matavfall i Ö-vik

Från och med i höst och fram till 2017 kommer Miva etappvis att börja erbjuda separat insamling av matavfall i Örnsköldsviks kommun.

Av det insamlade matavfallet produceras fordonsgas och växtnäring. På så sätt gör det mer nytta än när det går till förbränning tillsammans med övrigt hushållsavfall.

Drygt hälften av Sveriges kommuner har redan infört separat matavfallsinsamling och snart är det dags även i Örnsköldsvik. Möjligheten att lägga sitt matavfall i ett separat brunt kärl kommer att ske etappvis med början under 2014 och fram till 2017.

Genom det informationsbrev som kommer i brevlådan inom kort märker du som är fastighetsägare (ej företag) när Miva erbjuder insamling av matavfall i ditt område. Förutom praktisk information om hur den separata matavfallsinsamlingen fungerar i praktiken så medföljer även en valblankett.

Matavfallsinsamlingen blir nämligen ett frivilligt system där du som kund själv får välja om du vill ha separat insamling av matavfall eller inte. Därför krävs ett aktivt val. För den som inte gör något val fungerar det gröna sopkärlet precis som vanligt.
Dela med dig av denna artikel på: