Byggbloggen

Klinkers och dansen i tvättstugan

Tvättstugan och badrummet är påbörjade. Med det menar jag att plattsättarna satt igång,– vi har ju pysslat med dem rätt länge själva.

För att kunna koppla in värmepumpen och få värme och ventilation samt för att kunna gå på toa lite mer civiliserat har vi prioriterat att förbereda tvättstuga och badrum för tätning och plattläggning. Efter att skivorna på väggarna satts såg vi till att göra klart taket i badrummet, med spackling, slipning och målning, innan plattsättarna skulle dyka upp. Vi ville nämligen slippa spackelklumpar och målarfärg på väggarna i det rummet då dessa ska kaklas. Golvet är lätt att täcka, men väggarna är ju svårare. I tvättstugan får vi inte samma problem eftersom väggarna inte ska kaklas, där får vi istället andra problem. Dansen med värmepumpen är nämligen inte över.

Att beskriva de tidigare stegen i den dansen skulle vara tråkigt för mig och ännu tråkigare för någon att läsa, så jag begränsar mig till att nämna att det var ett antal moment-22 situationer. Nu är det i alla fall nästan löst och det återstår bara tre flyttar till. Ett till hörnet där den ska stå (när fallet fått klinkers), ett tillbaka mitt på golvet igen (när resten av golvet täckts och väggen bakom pumpen måste göras) och så slutligen ett sista steg tillbaka (när väggen är klar) för att kopplas in. Sen får vi hoppas att den fungerar som den ska.

Publicerat