Byggbloggen

Spånskiverally

Det bidde inte fönstersmygar, det bidde spånskivor.

I två dagar hade jag peppat – i helgen skulle vi fixa fönstersmygar. Väl på plats insåg vi att det nog var en bättre idé att fortsätta med spånskivorna istället. Vecka 10 har vi nämligen båda tagit ledigt för att få någonting gjort och detta någonting är tänkt att vara innertaket. För att det ska kunna ske måste vi kunna flytta in vitvarorna i ett annat rum än de står i och för att detta ska gå att genomföra måste vi bli av med en del av de spånskivor och gipsskivor som ligger där.

Att sätta spånskivor är en klart godtagbar helgsysselsättning. Mäta, kapa, lyfta på plats, svära när någonting blir fel och säga ”aja, det spelar ingen roll för gipsskivorna ska ändå på sen” eller ”det där fixar vi sen”, skruva och sen börja om processen med nästa bit. Det är lagom fysiskt och psykiskt ansträngande och resultatet syns så härligt tydligt.

Under lördagen satte vi tre av fyra väggar i det utrymme som utgörs av både sovrum och klädkammare (skiljeväggen smackar vi upp senare), medan söndagen ägnades åt skivorna på loftet och den höga väggen i vardagsrummet. Det blir så fint med vägg.

Publicerat