Du är här

2022-07-31 - Näringsliv

Hallå där...

... Ica-handlare, tillika mor och son, Anna och Gustav Palmquist som sedan början av juni erbjuder kunder att handla efter stängningstid i Torshallens Ica To Go-butik i Järved.

Hur har starten varit?

– Det har fungerat riktigt bra och varit uppskattat av kunderna. I snitt har det varit 50 kunder som loggat in varje dag, mer än vi trodde innan.

Har det här lockat nya kunder?

– Det är svårt att säga men vi ser att många ungdomar handlar på nätterna och även folk från hemtjänsten. Det känns bra att kunna erbjuda den här servicen till alla som jobbar natt.

Hur går det till att handla?

– Du laddar ner en app och låser upp ytterdörren med mobilt bank-id. Betalning sker med Swish eller ett bankkort registrerat i appen. Du kommer alltid ut genom dörren men det är bra att kolla att mobilen är laddad innan du går in.

Kan man köpa vad man vill?

– Nej, inte varor med åldersgräns enligt lag som öl, snus, cigaretter, läkemedel eller lotter. Eftersom du behöver bank-id är alla över 17 så energidryck går bra att köpa.

Har ni mer utveckling på gång?

– Vi renoverade butiken för två år sedan och nu det här så vi får se. Vi gillar att vara i framkant så man ska aldrig säga aldrig.

Dela med dig av denna artikel på: