Nöje & kultur

Hjärta och smärta i Orrviken

För Hawklord and the Comets väntar albumdebut och spelning i anrika Orrviken – tillsammans med The Bucket Crew och Lars Ekengren.

Efter två singlar som spelats flitigt på P4 debuterar nu husumbaserade Hawklord and The Comets med en fullängdare. På den självbetitlade plattan delar kvartetten med sig av tio spår med tårna i både Bruce Springsteens, Blackberry Smokes och AC/DC:s badvatten.
– Det är mycket hjärta och smärta med självupplevda texter – classic country på så sätt, säger sångaren och gitarristen Håkan Gunnarsson. Det här känns skitkul, folk har kommenterat singlarna från alla möjliga hörn i världen så det är superpirrigt att få höra vad alla säger nu.
"Hawklord and The Comets" släpps 15 juli och är mastrad av Anders Zackrisson, tidigare sångare i Nocturnal Rites.
– Vi är hur nöjda som helst, det är ett klassiskt albumupplägg med låtar som ska vara i viss ordning, vi kan inte ha gjort det bättre.
Lördag 13 augusti finns möjlighet för den med förköpsbiljett att höra det nya materialet live då Hawklord and The Comets tillsammans med Lars Ekengren och The Bucket Crew spelar i Orrviken utanför Husum. Klassiskt även det, när det kommer till dansbanor med anor.
– Där känns det väldigt country. Pappers 143 på Husumfabriken har renoverat, dragit in el, vatten, avlopp och ordnat en ställplats. För de som minns Orrvikens glansdagar blir det nostalgiskt medan nya besökare kommer upptäcka hur fint det är där. Biljettförsäljningen går som tåget. Det kommer bli en cool spelning.

Publicerat