Du är här

2022-07-17 - Musik
Foto Johan Tholson.

The Ark återförenas i Höga Kusten

20 år efter skivdebuten och 10 år efter att de slutat var tanken att The Ark skulle återförenas för en sommarturné, men så kom pandemin. Jubileet fick skjutas upp, men nu är det dags – och torsdag 21 juli står ett av Sveriges färgstarkaste rockband på Naturscen Skuleberget.

Med hits som ”It Takes a Fool to Remain Sane”, ”Calleth You, Cometh I”, ”One of Us is Gonna Die Young”, ”The Worrying Kind”, ”Breaking Up with God”, ”Let Your Body Decide” och ”Father of a Son” växte The Ark till ett av 2000-talets största svenska band. Men redan som mycket unga, från bildandet 1991 i Rottne utanför Växjö, uppträdde Ola Salo, Mikael Jepson, Martin Axén, Jens Andersson, Lasse Ljungberg och Sylvester Schlegel som de stjärnor de många år senare skulle bli. The Ark slet hårt och målmedvetet för framgången – och det lönade sig.

Att The Ark kommer att leverera en storslagen konsert på Naturscen Skuleberget är något som arrangören Fredric Wedin räknar benhårt med.
– Jag har haft Ola Salo som soloartist tidigare och jag vet att han alltid ser till att det blir lyckade kvällar. Vi vet också att The Ark alltid har en förmåga att gå sin egen väg, säger Fredric.

Sveriges främsta glamrockapostlar har under hela karriären velat ge utanförskapet en fristad. Nu är de tillbaka för en sommarturné som stannar till i Höga Kusten, på Naturscen Skuleberget, och så här skriver bandet i ett pressmeddelande:
”Vi vill bjuda på en maxad show, den totala Ark-upplevelsen. Vi är så taggade och ser fram emot att få åka ut och möta den publik som vill höra oss”.

Dela med dig av denna artikel på: