Du är här

2022-07-15 - Musik
Foto Fredric Johansson.

Maggio tillbaka till Höga Kusten

Grammisar, Rockbjörnar och P3 Guld-vinster och en lång svit av album som toppat listorna. I sommar ger Veronica Maggio bara sju konserter i Sverige – lördag 23 juli återkommer hon till Naturscen Skuleberget.

Sveriges livedrottning har hon kallats – Veronica Maggio, som i maj släppte andra delen av albumet ”Och som vanligt händer det något hemskt”, hennes sjunde platta. Ett album som först kom hösten 2021 men som sedan kompletterats.

Sommaren 2017 stod hon på scenen vid Skuleberget och arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån, utbrast spontant så här över sin dittills största bokning: ”Satan i gatan!”. Så löd också titeln på Veronica Maggios album från 2011, hennes första som gick direkt upp till försäljningslistans topp.

Därefter har ”Handen i fickan fast jag bryr mig” (2013), ”Den första är alltid gratis” (2016) och ”Fiender är tråkigt” (2019) toppat den svenska albumlistan. Och nu är det alltså dags för ”Och som vanligt händer det något hemskt”.

Veronica Maggio skulle egentligen ha kommit till Naturscen Skuleberget sommaren 2020, men så hände något hemskt – pandemin satte stopp för i stort sett alla kulturevenemang. Två år senare är det äntligen dags att återigen hälsa Veronica Maggio välkommen till Höga Kusten och den spelplats som Sweden Live – branschorganisationen för de största turnébolagen i Sverige – utsåg till Årets Konsertplats 2019.

– Det här är stort, riktigt stort! Det känns jättekul att hon väljer att komma tillbaka hit till oss – Veronica Maggio är ju Sveriges största kvinnliga artist, säger Fredric Wedin.

Dela med dig av denna artikel på: