Du är här

2022-06-10 - Sport & Fritid
Beatrice Forsberg, Gina Forsberg och Kajsa Berggren tävlar för Övik Poledance i klubbens första SM, nu på lördag, 11 juni, klockan 13. Foto: Privat

Hallå där...

... Gina Forsberg som 11 juni representerar Ö-vik under poledance-SM i Uppsala.

Övik Poledance gör sitt första SM, hur känns det?
– Nervöst, vi har ju inte fått prova på förut. Vi är tre från föreningen och vi tävlar i grenen artistic pole, jag i  amatörklass och Kajsa Berggren och Beatrice Forsberg i klassen semi-professional.
Vad är artistic pole?
– Då berättar man en historia genom dansen. Domarna dömer utifrån den röda tråden och tittar på hur vi rör oss, våra linjer i kroppen och att vi inte byter grepp hela tiden. Jag vill inte avslöja för mycket men min röda tråd är från en film alla känner till.
Hur mycket betyder en vinst?
– Väldigt mycket, det vore kul om någon av oss kom på prispallen. Poledance är inte så stort i Ö-vik än, det är bra om vi får synas lite mer och visa vad sporten handlar om – gymnastik, dans och jättemycket glädje.
Vad tror ni om chanserna?
– I år är det störst antal tävlanden någonsin, i vår gren cirka 40. Det var vi inte beredda på. Den som vill se hur det går kan köpa biljett och titta på sidan solidsport.com (sök på ”Pole & Aerial SM”), vår gren börjar klockan 13 på lördag.
Vad händer mer i sommar och höst?
– Då planerar vi för flera nya kurser, bland annat contemporary dance och tricks with shoes. Även nybörjarkurser för den som vill prova på.

Dela med dig av denna artikel på: