Du är här

2022-06-29 - Övrig kultur
Foto Kristofer Lönnå och Maria Therese Lönnå (Jens W Nilsson)

Det stora 50-årskalaset

Teater Västernorrland fyller 50 år och firar med en färgsprakande jubileumsrevy. Med sin scenvagn åker de runt i länet och ger sin jubileumsföreställning 16 gånger, fredag 1 juli stannar de till i Strandparken i Örnsköldsvik, 2 juli i Drömme och torsdag 7 juli på Mannaminne i Nordingrå.

Publiken får möta ”Familjen Västernorrlund” på en resa genom de senaste femtio åren i både nyproducerade och välkända sketcher och sånger skrivna av Sofia Andersson, Jan Boholm, Jacke Sjödin, Therese Söderberg, Kristoffer Berglund med flera.

Musikerna Sara Fridholm, Alice Thorsell och Fanny Rapp backar upp skådespelarna Mira Andersson, Sofia Andersson, Gisela Nilsson, Ingmar Wirta och Jens Wieselblad Nilsson.

– Det blir en minnenas kavalkad även om det mesta är nyskrivet. Några nostalgiska tillbakablickar gör vi, bland annat ett nedslag från Vildhussen, berättar Jens som också bidrar med eget nyskrivet material.

– Jag gör en grej som heter ”Dagens tidning”, lite som Hasse & Tage-idén. Det känns extra roligt att ha sitt eget space tillsammans med de här fina artisterna och det ska bli svinroligt att åka ut och fira i länet, det här är ju hela länets teater.

Dela med dig av denna artikel på: