Du är här

2022-05-10 - Nyheter/Reportage
Prins Daniel och youtubeprofilen Hampus Hedström (nere till höger), för dagen moderator, gav feedback till Nolaskolans elever. Foto: Håkan Nordström

Inspirationsdag på Nolaskolan

Prins Daniel har varit i Örnsköldsvik förut men med sitt Prins Daniels Fellowship, initiativet tillsammans med kungliga ingenjörsvetenskapsakademien som vill stimulera fler ungdomar till att starta eget, var det premiär i torsdags.

Det efter inbjudan från Nolaskolan som under dagen bjöd på föreläsningar och, tillsammans med Daniel, bordssamtal för de elever som driver UF-företag.
– Det har varit kul att komma till Örnsköldsvik, vi är här för att försöka inspirera och här finns redan en entreprenörskultur med ett härligt driv, säger Daniel. Jag lunchade tidigare med ett par lokala företagare och fick ett starkt intryck, man kan bygga upp stora företag på världsmarknaden men de lokala eldsjälarna, butikerna som skapar förutsättningar för den lokala handeln, ska inte förringas. 
Efter samtalen med eleverna; har vi några framtida entreprenörer i Örnsköldsvik?
– Verkligen. De var både driftiga och seriösa och verkade ha skapat fina produkter och tjänster, många med den gröna hållbarheten i centrum. 
Efter Nolaskolan fortsatte Prins Daniels Fellowship till BAE för ett studiebesök.

Dela med dig av denna artikel på: