Skola & utbildning

Prins Daniel besöker Örnsköldsvik

Den 5 maj besöker Prins Daniels Fellowship Nolaskolan i Örnsköldsvik Gymnasium. Här väntar inspirationsföreläsning och rundabordssamtal med elever. Syftet är att inspirera fler unga att våga gå sin egen väg och bli entreprenörer.

Landshövding Berit Högman och Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik, välkomnar till länet och till kommunen samt medverkar under dagen.

Under besöket på Nolaskolan berättar Prins Daniel och entreprenörerna Ashkan Pouya, Victoria Carlsson och Hugo Wernhoff om sina erfarenheter av att driva företag under en inspirationsföreläsning. Därefter deltar ett trettiotal gymnasieelever i rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

Efter besöket i gymnasieskolan gör delegationen från Prins Daniels Fellowship/IVA ett företagsbesök på BAE Systems Hägglunds.

Fakta om Prins Daniels Fellowship
Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel och som inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer. 

Publicerat