Du är här

2022-04-18 - Övrig kultur
Foto: Carl Johan De Geer

Text och musik: Anna Järvinen

Anna Järvinen gör dubbla framträdanden på H1 Sliperiet lördag 23 april. Först i ett författarsamtal och därefter med en gratiskonsert – och båda gångerna handlar det om tvåspråkiga arrangemang.

Författarsamtalet och konserten arrangeras av kommunen, biblioteken, Örnsköldsviks Finska Förening och Föreningen Musikhuset som ett led i att Örnsköldsvik är en del av förvaltningsområdet för finska och samiska. Det innebär att kommunen har ett stort åtagande gentemot minoriteterna finska och samiska, och inom kultur- och fritidsavdelningen har man i samråd med olika föreningar tagit fram arrangemang inom kultur- och språkområdet.

Kompositören, musikern och sångerskan Anna Järvinen debuterade 2020 även som författare med prosaberättelsen ”Dröm natten till idag” där vi får möta berättar-jaget Anna, en musiker och konstnär som närmar sig de femtio. ”Jag befinner mig på en trappstegspyramid, har levt länge, nästan femtio år. Det innebär många liv. Jag borde ha veckad kjol en bit ner på vaderna. Det har jag inte.” skriver Järvinen som också har musiksatt Riksteaterns föreställning ”Finska för invandrare”.

Järvinen har sitt författarsamtal på H1 Sliperiet klockan 12.00, och 19.00 samma lördag ger hon även en intim tvåspråkig konsert på finska och svenska.
2020 gav hon ut sitt sjätte album ”Vestigia Terrent” (latin för ”spåren avskräcker”) – ett album där hennes svävande och svepande, eteriska och drömskt dröjande röstslingor försöker fånga tidens flykt.

Konserten är gratis men man beställer biljett på Tickster.

Dela med dig av denna artikel på: