Näringsliv

Uppskattad service i Skorped

På bilverkstaden i Skorped är ett generationsskifte på gång. Det företag som Bertil Hellström startade samma år som hans son Erik föddes, 1989, tas nu över av den sistnämnda.

– Ja, nu är pappa i pensionsåldern men han kommer fortfarande jobba kvar. Här jobbar också min bror så vi är ett riktigt familjeföretag. Jag har jobbat till och från sedan jag tog studenten och har alltid skruvat i bilar, säger Erik som i dag alltså är 33 år.
Han vet att kunderna uppskattar verkstaden Hellström Bil & Maskinverkstad.
– De är tacksamma att vi finns här på landsbygden så att de slipper åka till stan. Man lär känna alla, det är lite av ett gubbdagis här ibland; folk hälsar på och fikar, det blir som en samlingsplats. Jag och min fru växte upp i Skorped och trivs bra, Skorped är hemma. Vi hade en bra uppväxt och ska försöka ge våra barn det också, vi har en flicka på två år och en pojke som kommer om några veckor, det känns kul. 
Samkväm till trots – den vanligaste anledningen att kunder söker sig till verkstaden är så klart för service och underhåll av bilar.
– Och besiktningsanmärkningar som exempelvis bromsar och motoroljebyte. De svåraste felen är elfelen, när bilarna inte startar, då är diagnosutrustning A och O. Det viktigaste man ska göra som bilägare är att sköta sina oljebyten varje år, annars blir det dålig smörjning och det kan leda till ett motorhaveri. 
Nu planerar Erik att utbilda sig.
– Jag ska ta certifikat för att serva AC så att vi kan erbjuda det till sommaren. Förhoppningen är att företaget fortsätter gå bra och att vi kan anställa fler. Det är alltid bra och skulle kännas kul att få skapa fler jobb på landsbygden.

Hellström Bil & Maskinverkstad AB
Skorpedsvägen 77, Skorped
Registrerat: 2022-03-23
Verksamhet: Bilverkstad, handel med bilar och reservdelar samt biltillbehör.
Styrelse: Hellström, Erik Bertil; Hellström, Maria Kristina.

 

Länkar
Publicerat