Nyheter/Reportage

Sex miljoner för Salusand

Förra måndagen stod det klart att Salusand Havsbad & Camping fått ny ägare.
– Det här ska bli en pärla längs Västernorrlands kust, säger Caroline Kempe från Örnsköldsvik.

Intresset för anläggningen var stort och i slutändan hamnade två köpare i budgivning, berättar mäklaren Maja Sellgren från HusmanHagberg.  – Utgångspriset var fyra miljoner och det såldes för prick sex miljoner, säger Maja. Det är både vi, uppdragsgivaren och köparen nöjda med. 
Och köparen heter Caroline Kempe från Örnsköldsvik.
– Det här känns helt fantastiskt, om än fortfarande overkligt, säger Caroline som befinner sig på Salusand när 7an ringer upp på måndagsmorgonen. 
– Det här har jag strävat efter sedan i maj i fjol, jag började reka tidigt och blev helt förälskad när jag var här. Jag är en vattenmänniska och älskar havet.
Redan nu har hon, bokstavligt talat, kommit till skott. 
– Nu är det på riktigt, vi fixar och skottar bort snön, den närmsta planen är att åtgärda det som går för att vi ska få lov att öppna redan innan sommaren. Till dess vill jag se till att det finns en välkomnande entré och att besökarna i alla fall kan köpa glass. 
De mer långtgående planerna är att bygga upp en fungerande restaurang.
– Och innan dess fräscha upp servicehuset, jobba med avloppen, få en fungerande reception och kiosk. Sedan går vi över till stugorna. Det här ska bli en pärla längs Västernorrlands kust. 

Publicerat