Övrig kultur

Bottennapp flyter upp igen

Pandemiuppehållet är över och partykvartetten Bottennapp är tillbaka – med ny show och ny spelplats. 19 mars är det premiär på Bellas Bar & Restaurang.

– Det blir väl ungefär som vanligt. Vi gör vår krogshow och vi bestämmer vilken röd tråd vi vill ha, och i år kan man väl säga att vi inte direkt har någon röd tråd, säger Arne Alstergren.

Allt startade på Ulvön hösten 2014 och därefter var Restaurang Varvsberget spelplats under flera år fram tills restaurangen stängdes.
– Vi jagade ny lokal och det blev bestämt att vi skulle köra på Bellas. Vi kände att vi verkligen var på gång men så kom pandemin. Självklart blev vi frustrerade, men vad kan man göra?

Nu är det däremot dags igen, för showen ”Bottennapp – flyter upp igen”, och lita på att kvartetten är spelsugna.
– Känslan ska vara att det både är professionellt och hemsnickrat. Effektiv tid på showen är närmare tre timmar, publiken äter trerätters middag och totalt blir det en helkväll på fem timmar. Det är högt tempo varvat med ett lite lugnare parti under middagen. Vi har nära till publiken och vi gör det här för att förnöja folk – det ger oss en enorm energi.

Bottennapp kör sin show vid fyra tillfällen, 19 och 26 mars samt 1 och 2 april.
– Sedan får vi se, vi vill förstås köra mer. Vi har också fått erbjudanden att åka iväg och spela på andra orter, men vi har sagt att vi vill hålla oss hemma i Ö-vik.

Publicerat