Musik

Pirater från Umeå

Örnsköldsviks Folkmusikförening har en tradition att fira St Patrick’s Day – Irlands nationaldag – med en konsertkväll. På grund av coronapandemin har man tvingats skjuta upp festen flera gånger men lördag 19 mars är det äntligen dags i restaurangen på Bruksgården.

Ye Banished Privateers är piratbandet från Umeå som med sin teatraliska show lovar att ta publiken 300 år tillbaka i tiden. Det stora musikkollektivet, som för närvarande består av 23 medlemmar, hade just släppt plattan ”Hostis Humani Generis” när de enligt planen skulle spela i Örnsköldsvik 2020. Sedan dess har de också hunnit ge ut julalbumet ”A Pirate Stole my Christmas” och tidigare har de släppt ”First Night Back in Port”, ”The Legend of Libertalia” och ”Songs and Curses” med totalt över 20 miljoner streams på Spotify. Efter spelningen i Örnsköldsvik väntar en Europa-turné i Österrike, Tyskland och Tjeckien.

Härliga sea shanties, jigs och reels står på repertoaren, och det blir garanterat rejält drag på Bruksgården.
St Patrick’s Day Party bjuder också på rutinerade Engmans Kapell från Hälsingland och lokala trubaduren Robert Wikberg, ursprungligen från Åland, som dyker upp med inbjudna gäster.

Publicerat