Musik

Faceless Evil, Nameless Fear

Lördag 26 februari spelar Bror Gunnar Jansson på H1 Sliperiet i ett arrangemang av Föreningen Musikhuset.

Bror Gunnar Jansson har slitit hårt för att komma dit han är nu. Efter mängder av spelningar – oftast helt ensam – slog han 2019 äntligen igenom på ett bredare plan hemma i Sverige. Inte minst tack vara fyra SVT-produktioner: På Spåret, Babel, Kulturnyheterna och Augustifamiljen live.

Det blev över 90 konserter runt om i världen 2019 och under pandemiåret 2020 lyckades han genomföra 25 intima spelningar på vad han kallade för "Den lilla trädgårdsturnén".

I höstas släppte han sitt senaste album ”Faceless Evil, Nameless Fear”, hans tyngsta och hårdaste hittills – men paradoxalt nog också det mest smäktande vackra. Textmässigt handlar det om bestialiska mord, sjukdom och konsekvenserna av korrupta polisers handlingar. Men också om stark och oförstörd kärlek. Det är mindre blues än tidigare, istället andas plattan post-grunge, stoner och post-blues på ett sätt som för tankarna till White Stripes, Kyuss och Jimi Hendrix.

Lördag 26 februari spelar Bror Gunnar Jansson på H1 Sliperiet i ett arrangemang av Föreningen Musikhuset. För fem år sedan var han här ensam, nu har han med sig Stefan Bellnäs på bas och Love Meyerson, trummor.

Publicerat