Du är här

2021-12-17 - Hus & Trädgård

Mysigt och mixat i jul

I det vita huset vid havet går julen i grönt med massor av mys och mat. Bordet har dukats och nu är det bara de efterlängtade gästerna som saknas.

Hemma hos Anna Sehlin i Nässjö-bäcken är det blandningen av gammalt och nytt som skapar julkänslan.
– Jag tänker att det hållbara kan vara att värna om det vi redan har, sådant vi fått och som vi har hemma i gömmorna, säger Anna. Jag tycker om när saker bär på minnen och betyder något. Porslinet som jag har dukat med här fick jag och min man när vi träffades och jag älskar det fortfarande.
Julgranen står vid panoramafönstret, sparsamt klädd i naturnära toner som låter granens gröna färg komma fram.
– Jag har nog en grundstil som jag gillar men varje jul har jag en ny känsla för hur jag vill ha det. I år vill jag ha mycket grönt. Vi brukar klä en till gran uppe på loftet när barnen kommer hem och den blir ofta mer traditionell med mycket röda kulor.
På det dukade bordet ligger en krans som Anna bundit själv, med kvistar från snittblommor på en stomme av björkris. En av många kransar som förstärker det gröna.
– Det behöver inte vara svårt att göra kransar och de går att variera från täta och fylliga till mer sirliga. Snittblommor gör också mycket för känslan.
Glas, ljushållare och andra detaljer inköpta på loppis blandas med utvald design i inredningen.
– Visst är det lätt att påverkas av trender men gör medvetna val när du köper nytt, sådant du vet att du kommer att tycka om i många år och som kan leva vidare och skapa minnen.
Mer inspiration från Anna på Instagram @annasehlin_

Dela med dig av denna artikel på: