Du är här

2021-11-30 - Musik
Triakel. Foto Karin Alfredsson

Firar med gratiskonsert

Örnsköldsviks Folkmusikförening fyller 25 år och firar med att bjuda på gratiskonsert på Thuleteatern fredag 3 december – och man har bjudit in samma band som föreningen gjorde sitt allra första arrangemang med.

Triakel har vi kunnat se flera gånger hos Örnsköldsviks Folkmusikförening, en trio som var relativt nybildad när de spelade i Örnsköldsvik första gången 1996. Bandet hade sitt ursprung i ett nyårslöfte där Kjell-Erik Eriksson och Janne Strömstedt lovat varandra att uppträda tillsammans med fiol och tramporgel. Duon förstärktes av Emma Härdelin på sång och det blev starten för ett framgångsrikt folkmusikäventyr, med mängder av turnéer, bland annat flera i USA och Kanada. Triakels skivor har också exporterats till exempelvis England, Nederländerna, Portugal, Slovenien, Japan och Sydafrika.

Örnsköldsviks Folkmusikförening bjuder nu ö-vikspubliken, i ett samarbete med studieförbundet Bilda, på denna gratiskonsert med Triakel som spelar en mix av julvisor och deras vanliga repertoar. Observera att arrangören kräver att publiken ska kunna visa upp ett covidbevis för att komma in på Thuleteatern.

 

 

 

 

Dela med dig av denna artikel på: