Du är här

2021-11-18 - Politik

Hallå där…

…riksdagsledamoten Andreas Carlson, KD, som besöker Örnsköldsvik på måndag.

Vad är anledningen till ditt besök?
 – Jag gör återkommande besök i olika delar av landet. Det har varit ett långt uppehåll på grund av pandemirestriktioner, så nu ser jag fram emot besöka Ö-vik igen. Det var några år sedan sist. Den här gången kommer jag bland annat att träffa innebandyföreningar och partimedlemmar.
 
Örnsköldsvik har i modern tid aldrig haft annat än socialdemokratiskt styre. Tror och hoppas du på ett maktskifte inte bara på riksplanet och finns det förutsättningar för det i Örnsköldsvik?
 – Ja, det tror jag att det gör och ser fram emot det. Min övertygelse är också att KD ska kunna växa ytterligare i Örnsköldsvik. Det finns ett stort engagemang och driv, inte minst genom Ulf-Åke Oldenborgs ledarskap som partidistriktsordförande och toppkandidat.
 
Enligt uppgift är du även engagerad i svensk innebandy. På vilket sätt?
 – Ja, jag är sedan några år ledamot i Svenska innebandyförbundets styrelse och jag har haft och har ett stort engagemang i Mullsjö AIS, som idag är ett topplag i SSL. Dessutom är jag idag knattetränare för min egen sons innebandylag, tillsammans med några andra föräldrar. Innebandyn är Sverige största inomhusidrott och är verkligen en folksport att räkna med. I Stefan Löfvens sista frågestund i riksdagen bjöd jag även in honom på innebandy nu när han så småningom får mer tid över. Han lät intresserad under förutsättning att han själv slapp spela. Så det får vi försöka ordna. Det finns saker som skiljer oss i politiken, men idrottsintresset förenar. Det är viktigt att skilja på sak och person.
 
Örnsköldsvik har en stolt innebandyhistoria både på dam- och herrsidan. Vad behövs för att åter få ett dam- eller herrlag i den högsta serien?
 – Det är verkligen så att ni kan vara stolta över er innebandyhistoria. Och Martin Olofsson från Örnsköldsvik var en stor förebild för mig själv som ung innebandyspelare. Jag har varit engagerad i Mullsjö sedan herrlaget spelade i division 2. Det viktigaste för att bygga grunden för ett lag som kan nå högsta serien är att det finns ett målmedvetet engagemang, starka föreningar och ett stort intresse för sporten. En bra breddverksamhet ger förutsättningar för eliten. Och i Mullsjö har också hela näringslivet slutit upp och sponsrat arbetet. Det kanske kan vara några nycklar.

 

Dela med dig av denna artikel på: