Du är här

2021-11-16 - Nyheter/Reportage
Aniko A. Persson. Foto: Pressbild

Välfärdsförvaltningen får ny chef

"Jag är stolt att få bli en del i kommunen", säger Aniko A. Persson som tillträder tjänsten i mars.

Aniko A. Persson blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun. För närvarande arbetar hon som chefskonsult till äldreomsorgsavdelningen i Nynäshamns kommun, dessförinnan var hon chef för socialförvaltningen i Hammarö kommun och har utöver det mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom socialtjänst och omsorg enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

–  Jag är glad att vi har nått ända fram med denna mycket viktiga rekrytering. Aniko har en stor kunskap och kommer att bidra mycket till förvaltningens kommande utveckling, säger Magnus Haglund, kommundirektör.

– Jag är hedrad över att ha fått erbjudandet att ta över ansvaret för en sådan viktig förvaltning i Örnsköldsviks kommun. Jag har redan haft förmånen att träffa många personer inom kommunen, och är stolt att få bli en del i kommunen, säger Aniko A. Persson som tillträder tjänsten 1 mars 2022. 

Nuvarande chef för välfärdsförvaltningen, Katarina Jensstad, har valt att gå vidare till nya uppgifter och kommer att vara projektledare för införandet av den nya förvaltningsorganisation som ska genomföras med stöd i den nyligen avslutade demokratiutredningen.

Dela med dig av denna artikel på: