Du är här

2021-11-06 - Musik

Di Leva tolkar Bowie

19 och 20 november kommer Tghomas Di Leva till Bruksgården för två dinnershows.

10 januari 2016 dog David Bowie och en av rockvärldens allra främsta röster tystnade. Men hans musik lever förstås vidare och en som kan tolka honom riktigt bra är Thomas Di Leva. 19 och 20 november kommer han till Bruksgården för två dinnershows.
– Det känns verkligen jättekul att få grotta ned sig i sin ungdomsidol och kolla livekonserter på youtube där man kan hitta olika versioner av låtarna, upptäcka nya sätt att göra dem på, sa Thomas Di Leva inför hans konsert här i Örnsköldsvik 2019.

Di Leva minns mycket väl morgonen i januari 2016 då han fick veta att David Bowie hade avlidit.
– Det var kallt och mörkt och snöstorm utanför fönstret, och dödsbeskedet kändes mycket värre än jag hade kunnat tro. Det var en tung och sorglig dag och det kändes som någon nära familjemedlem hade dött. När sista plattan ”Blackstar” kom spelade min äldste son Cosmo, som också är ett stort Bowie-fan, den för mig. Det var dagen innan Bowie dog och när jag hörde ”Lazarus” fick jag en föraning om vad som kunde hända.

Just den ödesmättade ”Lazarus”, som svenske Johan Renck gjorde videon till, är en av de låtar som Di Leva framförde under förra turnén – ”Changes”.
– Det är hans svanesång och den är viktig i hela sammanhanget. I och med att den kom i samband med att han gick bort så är det en låt som nått ut över generationsgränserna. Ska jag göra en hyllning till Bowie måste jag ha med hans sista epos, jag måste få med slutscenen.

I övrigt kan publiken räkna med många av David Bowies musikaliska storverk, som Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes – varsamt om-stöpta till Di Leva-format. Arrangör är Karlsson & Norberg.

Dela med dig av denna artikel på: