Du är här

2021-11-01 - Film-TV-Radio
  • Själen (foto Disney/Pixar) samt 7ans Nyckelpiga
  • Själen (foto Disney/Pixar)

Gratis höstlovsbio

Vad är det som gör just dig till … dig? Kanske finns svaret i Disney/Pixars film ”Själen”, och nu får alla höstlovslediga barn chansen att se den gratis. Onsdag 3 november klockan 13 på Folkan Teater.

Örnsköldsviks Ungdomsfilmstudio bjuder alla barn på höstlovsbio onsdag 3 november klockan 13.00 på Folkan Teater. ”Själen” handlar om Joe, en musiklärare på mellanstadiet, som får sitt livs chans att spela på bästa jazzklubben i stan, tillsammans med en välkänd saxofonist.

Men i stället för att kanske få en karriär som jazzmusiker är olyckan framme, ett litet felsteg tar Joe från New Yorks gator till Det Stora Före – en fantastisk plats där nya själar får sina personligheter, egenheter och intressen innan de skickas till Jorden.

Joe slår följe med den brådmogna själen 22, som aldrig förstått tjusningen med att bli människa. Joe försöker komma hem igen till den efterlängtade jazzspelningen och när han desperat försöker visa 22 varför det är härligt att leva, kan han mycket väl upptäcka svaren på livets viktigaste frågor.

Filmen belönades med två Oscars, för bästa animerade film och bästa originalmusik. Den rekommenderas från 7 år vilket innebär att yngre barn behöver ha vuxet sällskap. Tänk på att barnen har företräde ifall det skulle bli ont om platser i bio-salongen.

Träffa 7ans Nyckelpiga!
Nyckelpigan är på plats på Folkan Teater från 12.30 och delar ut biogodis till barnen.
Passa på att ta en selfie tillsammansmed Nyckelpigan och skicka in till 7an på tavling@7an.se – vi lottar ut biobiljetter bland alla som skickar in en bild!

Dela med dig av denna artikel på: