Du är här

2021-10-12 - Hälsa

Uppmärksamhetsvecka mot doping

Den 11- 17 oktober är det nationell uppmärksamhetsvecka mot dopning genom kampanjen ”100% ren hårdträning”. Syftet med veckan är att uppmärksamma det antidopningarbete som träningsanläggningar gör runt om i landet, samt sätta dopningen i Sverige på kartan och skapa en medvetenhet om problemet.

– Denna vecka är ett tillfälle att uppmärksamma risker med doping och peka på att metoden 100% ren hårdträning är det som gäller. I vårt antidopingnätverk KRAFTTAG Örnsköldsvik samverkar flera olika aktörer som gym, gymnasieskolor och polis för att förebygga doping. Idag har vi sammanlagt 14 gym som är anslutna och fler är på väg, vilket är roligt, säger Birgitta Edin Westman, utvecklingsstrateg och samordnare brott- och drogprevention Örnsköldsviks kommun.

I Örnsköldsvik gör alla de gym och träningsanläggningar som är med i KRAFTTAG en lokal satsning under veckan med aktiviteter och tävlingar. För att sprida budskapet om ren och säker träning så brett som möjligt är elitsatsande rullskidsprintern Jackline Lockner under veckan lokal ambassadör för gymmen.

Under fredagen kommer gymnasieungdomarna vid Örnsköldsviks gymnasium på Park och Nola även få möjlighet att delta under ett event med hälsocoacher från Örnsköldsviks Folkhögskola samt träningsinstruktörer i årskurs tre. Jackline Lockner finns även på plats på skolorna för intervju.

Läs mer om arbetsmetoden 100% ren hårdträning som många svenska gym använder för att hantera och begränsa problem med doping på www.renhardtraning.com Länk till annan webbplats..

Uppmärksamhetsveckan i Örnsköldsvik arrangeras genom antidopingnätverket KRAFTTAG, samordnat av Brottförebyggande rådet (BRÅ) som består av Örnsköldsviks kommun, polisen, Region Västernorrland och Cesam. 

Dela med dig av denna artikel på: