Du är här

2021-09-13 - Nöje & kultur

Nordiska Kammarorkestern spelar Peter och vargen

Under den här veckan flödar musiken lite mer än vanligt i Örnsköldsviks kommun. Då hälsar nämligen Nordiska Kammarorkestern på för att ge skolkonserter, dagarna avslutas med en gratis After Work-konsert.

Som skolkonsert kommer orkestern bjuda på Peter och Vargen, en klassisk musiksaga för barn skriven 1936 med musik av den ryske tonsättaren Sergej Prokofiev.
Vanligtvis berättas sagan av en skådespelare/berättare, men den här gången blir det lite annorlunda! Musiken spelas live av Nordiska Kammarorkestern och berättaren är ersatt av en animerad film, gjord av den brittiska animatören Susie Templeton, som vunnit många priser. Bland annat fick filmen Peter och Vargen en Oscar för bästa animerade film år 2008.
– Superkul att musikerna får tillbringa flera sammanhängande dagar i Örnsköldsvik. Vi är ju hela regionens orkester, och att möta skolbarn runt i länet är ett av våra viktigaste uppdrag. Peter och vargen är en fantastisk, suggestiv musiksaga. Filmen har en förmåga att fånga barnens uppmärksamhet från första sekund, säger Elisabet Ljungar, musikchef.
Dagarna avslutas med en After Work-konsert i Nolaskolans med Nordiska Kammarorkestern, arrangerad av Örnsköldsviks Musiksällskap. Då bjuds handplockade orkesterpärlor av Stravinskij, Suk och Rózsa. Orkesterchef Elisabet Ljungar guidar publiken genom programmet.
– Vi gläder oss åt att få bjuda Öviks-borna på en musikalisk After Work, och det blir extra roligt att samarbeta med Örnsköldsviks Musiksällskap på det här sättet.
Offentlig konsert 16 september, kl 18:00 Nolaskolas aula.

 

Dela med dig av denna artikel på: