Du är här

2021-09-13 - Musik

Perdido inleder amerikanskt

Pianisten och sångerskan Champian Fulton skulle uppträda här i Örnsköldsvik våren 2020 men då hade som bekant pandemin slagit till. Fredag 17 september är det däremot äntligen dags, i ett internationellt musikmöte på Bruksgården.

Champian Fulton föddes 1985 i Oklahoma, men hon känns som en självklar del av New York. När hon och hennes trio tolkar The Great American Songbook är det bara att blunda och föreställa sig New Yorks skyskrapor i sepiatoner.
Hot House Magazines läsare röstade fram henne till ”Pianist and Vocalist of 2019”, vilket ger en vink om att det är en artist i toppklass som ö-vikspubliken nu får chansen att se och höra.

Med sig har hon danske trummisen Kristian Leth och en av Sveriges mest anlitade basister; Hans Backenroth, som bland annat spelat med Arne Domnerus, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund, Ulf Wakenius, Lill Lindfors och Svante Thuresson. Backenroth turnerade också i USA 1991 med Putte Wickman, som ersättare för Red Mitchell.
Räkna med en rad standards, förmodligen ”September in the rain” eftersom det är september och kanske örhängen som ”Tea for two” och ”Sometimes I’m happy” – helt enkelt en ”trip down memory lane”.

Dela med dig av denna artikel på: