Näringsliv

Storsatsning i Bredbyn

84 miljoner kronor har Polarbröd satsat för att kunna bredda sortimentet och öka produktionen kraftigt i bageriet i Bredbyn.

Med hjälp av en storsatsning på 84 miljoner kronor har Polarbröd kunnat bredda sortimentet och öka produktionen kraftigt i bageriet i Bredbyn. I måndags hölls en invigning av alla satsningar som gjorts i Bredbyn efter branden i Polarbröds andra bageri i Älvsbyn i augusti förra året. Polarbröd bygger för framtiden och ökar kapaciteten på båda verksamhetsorterna.

Efter den förödande bageribranden i Älvsbyn i augusti 2020 ställde Polarbröd om produktionen i sitt andra och mindre bageri i Bredbyn. I oktober förra året ändrade Polarbröd bland annat skiftgången så att antalet arbetade timmar i bageriet ökade från totalt 120 till 143 timmar per vecka och i början av 2021 tog arbetet fart med att bygga ut bageriet inklusive en ny packhall om 1 000 kvadratmeter.

– Under februari och mars hade vi produktionsrekord i Bredbyn åtta veckor i rad, med en ökning på 15 procent. Våra fantastiska medarbetare på bageriet i Bredbyn har gjort ett helt otroligt jobb. Att vi så snabbt lyckats utöka produktionen har varit väldigt viktigt för oss, säger Anders E Johansson, vd för Polarbröd.

Bageriet i Bredbyn har tre produktionslinjer. Polarbröd har framförallt satsat på linje 2 och 3. Sedan branden har linje 2 producerat 40 procent mer bröd än innan branden och i dagarna har man precis byggt ut linjen ytterligare för att få plats med mer bakutrustning som beräknas vara på plats i juni och öka kapaciteten med ytterligare 50 procent. I juli beräknas även ombyggnaden av linje 3 vara klar. Samtidigt som allt detta sker bygger Polarbröd upp den första etappen av det nya bageriet i Älvsbyn.

– Tack vare bageriet i Bredbyn har vi inte bara kunnat skala upp produktionen av befintliga produkter, vi har också kunnat lansera helt nya brödsorter Vi har dessutom installerat ny teknik för våra nya hårda tunnbröd som kom ut nu i maj. För ett halvår sedan hade jag nog knappt kunnat tro det, säger koncern-vd Karin Bodin.

En del av satsningen i Bredbyn är även en översyn av brandskyddet. Bland annat installerar man just nu kameror efter ugnarna för att övervaka eventuella brandtillbud. I slutet av juni kommer produktionslokalerna även vara utrustade med sprinklersystem.

Publicerat