Du är här

2021-05-12 - Modo Hockey

Jonas Holmström blir assisterande tränare

Modo Hockey meddelade under gårdagen vem som blir herrtruppens nya assisterande tränare. Det blir den tidigare huvudtränaren för HV71:s J20-lag Jonas Holmström.
– En otroligt skicklig tränare med sina spetskompetenser i det offensiva och individuell utveckling av spelare, kommenterar sportchef Henrik Gradin på Modos hemsida.

Jonas Holmström, 49 år, har tidigare varit tränare för Tranås AIF J20 samt Tranås i Hockeyettan, och har sedan säsongen 2015/16 först varit tränare för HV71:s J20-lag och därefter assisterande tränare för HV71 i SHL. Under de kommande två säsongerna så kommer han upp till Örnsköldsvik för att assistera Mattias Karlin som tränare för Modo Hockeys herrlag.
– Väldigt roligt att Jonas valde att komma till Modo en tränare som vi har bra koll på och som har jobbat på den högsta nivån i Sverige under de tre senaste säsongerna. Jonas kommer komplettera Mattias på ett bra sätt, där fokus för Jonas kommer vara på det offensiva och spelarutveckling som han är riktigt skicklig på, kommenterar Henrik Gradin.

På Modos hemsida kommenterar Jonas Holmström själv om valet att komma till Örnsköldsvik i två säsonger:
– Det kändes kanon från första kontakten med både Henrik och Mattias. De har en tydlig plan och strategi för hur Modo ska ta nästa steg som lag och det kände jag att jag ville vara med på. Lagbygget känns verkligen intressant, där vi har många bra karaktärer i laget. Känns också roligt att få komma till Modo Hockey som klubb som är en anrik förening med en stark hockeykultur.
Holmström berättar även att hans fokus kommer att ligga på power play och det offensiva spelet, samt beskriver sig själv och den typ av ledarstil han har:
– Det offensiva spelet och power play kommer vara fokus för min del och det är något som jag haft ansvaret för i min tidigare roll i HV71 också. Sedan är spelarutveckling något jag tycker är väldigt roligt. Att få jobba med individer och se dem göra framsteg är något jag brinner för.
– Som ledare är jag rak och tydlig men är även bra på att lyssna in killarna och får spelarna att må bra och prestera på isen. Det gäller att se varje individ och få dem att känna sig trygga i sin roll och se till att alla kollektivt ska bidra till framgång på isen.

Till Örnsköldsvik anländer han i slutet av sommaren, något som han säger att kan känner sig mycket laddad inför.
– Känner mig verkligen laddad att ta mig an uppgiften att träna Modo, det känns som att vi har en spännande säsong framför oss. Jag kommer upp till Örnsköldsvik i slutet av juli och det ska bli roligt att komma till en stad som verkligen andas hockey.

 

Dela med dig av denna artikel på: