Du är här

2021-05-10 - Modo Hockey
Björn Edlund. Foto: Håkan Nordström

Björn Edlund fortsatt huvudtränare för damtruppen

Damlagets huvudtränare Björn Edlund förlänger kontraktet med klubben, meddelar Modo Hockey.
– Björn har varit med länge på den här nivån och gjort ett bra jobb så det känns riktigt bra att han blir kvar i Modo Hockey även den kommande säsongen, säger sportchef Henrik Gradin på klubbens hemsida.

Björn Edlund började som assisterande tränare för damlaget under 2014/15, och inför säsongen 2017/18 så blev han både sportchef och huvudtränare. Nu är det klart att han fortsätter som huvudtränare under den kommande säsongen.
– Det har varit fantastiska år där varje år har inneburit nya lärdomar. Vi har gått igenom med- och motgång tillsammans och under slutet av förra säsongen så stakade vi tillsammans ut en färdriktning för de kommande säsongerna. Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få vara en del av den resan. Modo Hockey har varit klubben i mitt hjärta sedan jag var fyra år och det är en ynnest och en ära att få vara tränare i ett av föreningens lag. Att få träna Modo Hockey är någonting jag vaknar upp och njuter av att få göra varje dag, säger Björn Edlund på Modos hemsida och säger sedan vidare:
– Vi ska fortsätta på den resa vi påbörjade förra året och utveckla den grupp vi har. Självklart är målsättningen att vinna varje träning och match men det är genom hårt jobb och tillit till varandra som vi gör detta. Vi ska fortsätta skapa den kultur som ger oss de beteenden vi behöver för att nå framgång. Både på kort men framför allt på lång sikt. Stora delar av laget från ifjol blir kvar, laget växte under hela säsongen och adderar vi ytterligare spets till detta så kommer det bli väldigt spännande att följa laget den kommande säsongen.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2021/22. Modo Hockey genomför nu även organisationsförändringar vilket innebär att Edlund enbart ska vara huvudtränare för damlaget och kommer därför inte längre att även vara sportchef.

Under dagen blev det även klart att Modo Hockey förlänger kontrakten med Mina Waxin och Mariam El-Mahmadi med två säsonger.

Dela med dig av denna artikel på: