Du är här

2021-05-05 - Miljö
Foto: Emma Grann/Håll Sverige Rent

Rekordmånga skräpplockare

Årets upplaga av kampanjen Skräpplockardagarna, som går av stapeln under vecka 20, går mot rekord i antal deltagare. Just nu står 40 000 fler jämfört med fjolåret anmälda till att delta i kampanjen.

Skräpplockardagarna är en årligt återkommande kampanj, anordnat av Håll Sverige Rent, som går ut på att skapa förståelse och engagemang för skräp och dess påverkan på naturen. Detta görs genom att framförallt skol- och förskolebarn får gå ut och plocka skräp tillsammans. 

Sista dagen att anmäla sig till kampanjen är den 31 maj, men trots att det fortfarande är drygt en månad kvar att anmäla sig till kampanjen så har kampanjen redan slagit rekord i antalet anmälda deltagare. Över 750 000 barn och unga är redan anmälda, vilket är 40 000 fler än det totala antalet anmälda i fjol, uppger Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande. 
– Jätteroligt att så många unga får chansen att lära sig om skräp och komma ut i naturen. Det här året har varit tungt för oss alla och Skräpplockardagarna är ett av få tillfällen när barn och unga får göra en gemensam corona-säker aktivitet. Nu hoppas vi att ännu fler anmäler sig under den sista månaden, säger Johanna Ragnartz, VD på Håll Sverige Rent.

I Örnsköldsviks kommun finns det dock fortfarande en hel del anmälningar som måste göras för att nå upp till fjolårets siffror. Under fjolåret så var det ungefär 4 000 skol- och förskoleelver som deltog, och i skrivande stund så var det enligt Håll Sverige Rents hemsida 3108 elever anmälda.

Anmälan görs via Håll Sverige Rents hemsida som du kan nå genom att klicka här.

 

Dela med dig av denna artikel på: