Du är här

2021-05-06 - Samhälle
Foto: Håkan Nordström

"Viktigt ämne engagera sig i"

Redan första dagen nåddes ett femsiffrigt belopp. Nu hoppas Monica Torstensdotter att hennes insamling till Kvinnojouren fortsätter i samma takt.
– Det är väldigt härligt att se vad man kan göra när man går samman, säger hon.

Monica Torstensdotter är hemvändare och initiativtagare till föreningen Från hjärta till hjärta, som i julas samlade in pengar för att köpa klappar till familjer och barn i behov. Nyligen har hon också avslutat en lyckad insamling av idrottsutrustning.
Förra veckan påbörjade hon en ny – vars mottagare är Kvinnojouren i Örnsköldsvik.
– Vi hade ett samarbete redan under jul-insamlingen, med klappar som gick till familjer de har kontakt med. Mäns våld mot kvinnor är ett stort samhällsproblem och ett viktigt ämne att engagera sig i, jag har märkt hur diskussionen lyfts och fått uppmärksamhet de senaste veckorna, att folk mer öppet tar ställning, är nyfikna och öppna att läsa på om problemet, säger Monica.
Insamlingen startade förra onsdagen. Redan då fick hon in ett femsiffrigt belopp.
– Efter i julas lärde jag mig att inte bli överraskad, folk vill väl och det var väldigt fint att se hur så många engagerade sig, sydde kläder och senare råddade för att lämna gymnastikskor och skridskor på farstubron. Men lite överraskad blev jag. Det finns ett behov och det är väldigt härligt att se vad man kan göra när man går samman.

Den som swishar en summa till föreningen har, som ett litet tack, samtidigt chans att vinna matkassar för två personer eller en smörgåstårta. The Chef, Linnea & Peter, Mamma Mia och Vardagslyx i Övik har för ändamålet ställt upp med varsitt pris. Det har även Rota Design med en hantverksgran och Hembygd Örnsköldsvik med tre tygkassar.

Insamlingen avslutas fredag 14 maj kl. 19 och swishnumret är 073-500 38 88. Läs mer på Från hjärta till hjärtas facebooksida. 

 

Dela med dig av denna artikel på: