Du är här

2021-05-06 - Övrigt
Joakim Norenius auktionerar ut sina tjänster som fotograf. ”Det kan vara för ett bröllop eller ett företag som vill fota upp hela firman, köparen har fria tyglar", säger han. Foto: Privat

Auktionerar ut sig för kvinnojouren

Med start i dag auktionerar Joakim Norenius ut sig för en heldag som proffsfotograf till högstbjudande. Pengarna går oavkortat till Örnsköldsviks kvinnojour.

– Det är viktigt att visa att vi står upp för våra kvinnor, säger Joakim som precis som många andra reagerat starkt på de senaste veckornas nyheter om kvinnovåld.
– Jag blev tagen, så här illa har jag tidigare inte märkt att det varit. Det är tragiskt och jag insåg: Vad gör jag själv åt saken? Jag vill föregå med gott exempel.
Det menar han att fler bör göra.
– Alla har inte råd att skänka pengar till organisationer, men vi män kan välja att inte blunda för de här rubrikerna. Vi kan ta ställning på sociala medier och våga prata om det under grabbkvällen. Även om vi inte ändrar världen i morgon är det viktigt att visa att vi står upp för våra kvinnor. I dag känns det som att ansvaret läggs över på dem, när det är vi män som skapar det här.

Med sin firma Svartby Bild har Joakim tidigare bland annat jobbat med Mikael Lindnords familjeföretag på eventuppdrag i Schweiz, Kanada och Ecuador och med klädesmärken som Tretorn, Spektrum och Björn Borg. För att stödja Kvinnojouren i Örnsköldsvik i deras arbete auktionerar han – från och med i dag och fram till klockan 20.00, söndag 16 maj – ut sina tjänster som heldagsfotograf till högstbjudande på Tradera.
Köparen bestämmer tid och plats och får sedan 50-100 högupplösta bilder på länk eller USB-sticka, med köpta rättigheter.
– Det kan vara för ett bröllop eller ett företag som vill fota upp hela firman, köparen har fria tyglar. Värdet motsvarar mellan 10 000 och 14 000 kronor. Jag hoppas nå minst det dubbla, då är det ju också solklart att köparen velat skänka pengarna.

Auktionen på Tradera har titeln "Kvinnojouren Örnsköldsvik". Torsdag 20 maj berättar 7an hur det gick. 

 

Dela med dig av denna artikel på: