Du är här

2021-05-01 - Nyheter/Reportage

Västernorrland i topp på vaccination

Vaccinationstakten går stadigt framåt i länet. Under förra veckan (v. 16) så hade 35,1 procent av alla länsbor fått sin första dos av vaccin mot covid-19 vilket innebär att länet är bland de fyra regioner i landet som just nu har högst vaccinationstäckning, skriver Region Västernorrland.

Statistiken kommer från Folkhälsomyndighetens vaccinationsstatistik. Förutom att 35 procent av länsborna har fått tagit emot en första dos så visar den även att över 86 procent av alla 65-plussare har fått minst en dos av vaccinet, vilket även innebär att länet har nått vaccinationsmålet om att minst 80 procent av alla 65-plussare ska ha fått sin första dos senast den 16 maj. 

Där siffrorna fortsätter att svacka lite dock gäller vaccination för personer i åldersgruppen 60 till 64 där färre än beräknat har bokat tid för vaccination. Alla som är 60+ men som inte har bokat tid uppmanas därför att göra det. De lediga tiderna har dock lett till att regionen har kunnat starta Fas-3 lite tidigare än planerat. 

Trots att länet ligger bra till rörande vaccinationerna så är det viktigt att komma ihåg att alla måste fortsätta ta sitt ansvar och att det råder särskilda rekommendationer rörande covid-19 i länet.

Klicka här för att komma till Region Västernorrlands hemsida där du kan läsa mer.

 

Dela med dig av denna artikel på: