Näringsliv

Bosch Rexroth i Mellansel investerar för att växa

Coronapandemin står inte i vägen för Bosch Rexroth i Mellansels satsningar för att växa, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Företaget gjorde under förra året stora investeringar i sin fabrik. I år fortsätter de att investera, utökar sin globala säljkår och rekryterar medarbetare till Mellansel. Dessutom har de lanserat en ny produkt – Hägglunds Atom- den minsta i deras produktportfölj av hydrauliska motorer och som redan gör succé på marknaden.

I samband med Hannovermässan den 12 april lanserades Hägglunds Atom på marknaden. Men den första motorn levererades redan i mars eftersom intresset och efterfrågan varit stor. Den nya motorn är en uppgraderad version av den tidigare Hägglunds CAb. Förutom namnet, som nu verkligen framhäver motorns unika egenskaper, har den nya motorn en något förändrad konstruktion och också högre prestanda. Den passar perfekt för kunder inom segmenten plast, mobilt, marint och återvinning.
– Aldrig tidigare har så mycket kraft paketerats i en så liten motor som i Hägglunds Atom, som endast är 30 cm i diameter. Föregångaren Hägglunds CAb var redan en tuff konkurrent på marknaden. Men Hägglunds Atom med sitt högre maxtryck, maxhastighet och effekt adderar ytterligare värden, säger Sven Rathmann, vd.
– Hägglunds representerar kvalitet och pålitlighet, och Hägglunds Atom är inget undantag. För vår verksamhet här i Mellansel är Hägglunds Atom ett viktigt bidrag till produktportföljen och för vårt långsiktiga mål att växa, säger Sven Rathmann. 

Hägglunds Atom är det första av flera nya namn som kommer att visas i Hägglunds produktfamilj. Namnen speglar inte enbart hur produkterna utvecklats sedan de introducerades utan illustrerar också deras viktigaste egenskaper. 
– Träffsäkra namn kommer att göra det tydligare för kunderna att se vilken motor som uppfyller deras behov, säger Sven Rathmann.

Bosch Rexroth i Mellansel har också gjort en rad investeringar för att växa. Under 2019 inleddes till exempel ett stort projekt för att optimera materialflöden och modernisera fabriken i Mellansel. Bland annat har nya maskiner köpts in. 
– Projektet kommer att vara klart i år och det har varit ett omfattande arbete med omflyttar för att effektivisera produktionen och skapa utrymme för att kunna öka produktionen på sikt. Ungefär 60 procent av våra medarbetare i Mellansel har mer eller mindre varit inblandade i projektet och där de klarat av utmaningen att hålla produktionen igång trots stora förändringar och omflyttningar, säger Sven Rathmann. 
– Vi satsar för att nå nya marknader och växa på befintliga och utökar därför vår globala säljkår. Dessutom rekryterar vi just nu också lokalt och har ett antal lediga tjänster i Mellansel. 

 

Publicerat