Du är här

2021-04-07 - Nyheter/Reportage
Foto: Fialotta Bratt, Skatteverket

Nu får nästan 2,5 miljoner svenskar sin återbäring

I dagarna, 7-9 april, får de som deklarerade digitalt senast den 30 mars, utan att göra ändringar eller tillägg, sin skatteåterbäring.

Drygt 18,3 miljarder kronor, en summa som Skatteverket uppger är rekordstor, betalas ut till 2 455 172 personer. Pengarna betalas ut till den som deklarerade digitalt i tid och som har ett bankkonto registrerat hos Skatteverket. Runt 100 000 personer hade inte något konto registrerat vilket innebär att de inte kommer får en automatisk utbetalning. För att få en utbetalning så måste dessa personer anmäla ett bankkonto till Skatteverket. Därefter tar det runt en vecka innan återbäringen finns på kontot.

Det är även runt 70 000 personer som skulle ha fått tillbaka på skatten men som inte får någon utbetalning. Detta beror oftast på att de har skulder hos Kronofogden och att återbäringen därför går till att betala dessa skulder, eller att återbäringen är lägre än 100 kronor och att så låga belopp inte betalas ut automatiskt.

Har man gjort tillägg eller ändringar, deklarerat på papper eller deklarerat efter den 30 mars så kan man få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 3 maj. 

Klicka här för att komma till Skatteverkets hemsida där du kan läsa mer och bland annat få information om hur du anmäler ett bankkonto till Skatteverket.

 

Dela med dig av denna artikel på: