Du är här

2021-04-01 - Hockey

Förstärker på forwardssidan

Örnsköldsvik HF meddelar att de rekryterar Oskar Håkansson till seniortruppen inför den kommande säsongen i Hockeyettan.
– Oskar har fina kvalitéer i det offensiva spelet, han har också visat att han är en spelare som hela tiden gör jobbet, och då båda vägarna, säger sportchef Patrick Edlund i ett pressmeddelande.

 
Håkansson, född 2001, har Svedjeholmens IF som moderklubb och tog steget över till Modo Hockey som äldre pojkspelare. Han har gått hockeygymnasiet i Modo Hockey och har redan hunnit spela med ÖHF under den nyss avslutade säsongen. Nu tecknar han seniorkontrakt med ÖHF som sträcker sig över säsongen 2021/22.
–  Det ska bli jätteroligt att representera ÖHF kommande säsong. Det är en bra grupp spelare, och det är en grupp med potential, säger Håkansson som noterades för 26 matcher, sex mål och totalt tio poäng.

Att han kliver in i ÖHF innebär även att han kommer att spela tillsammans med sin tvillingbror, forwarden Linus Håkansson. 
– Det är självklart också kul, säger Oskar och berättar om sina förväntningar på framtiden:
– Jag vill vara en tvåvägsforward som bidrar. Jag vill också våga spela mitt spel på den här nivån.

Patrick Edlund kommenterar rekryteringen.
– Att Oskar väljer att inleda sitt seniorspel i ÖHF är vi mycket glada över. Oskar stod högt upp på listan över tänkbara nyförvärv och att vi gick i hamn med det är positivt. Oskar har fina kvalitéer i det offensiva spelet, han har också visat att han är en spelare som hela tiden gör jobbet, och då båda vägarna.

Oskar Håkansson kommer att spela i tröjnummer 66.

 

Dela med dig av denna artikel på: