Du är här

2021-03-25 - Nyheter/Reportage
Mikael Fränckel. Foto: Håkan Nordström

Sekab får ny VD

Sekab meddelar att deras styrelse nu har valt en ny VD. Det blir den nuvarande affärsområdeschefen för processindustri på teknikkonsultföretaget AFRY, Michael Fränckel.

Sekab är ett av Europas ledande biokemiföretag och både producerar samt levererar biokemikalieprodukter och biodrivmedel till kunder i Sverige såväl som utomlands. Under kommande år så planerar de att öka produktionen och utveckla fler produkter, och satsar på att skala upp och kommersialisera sin teknik för tillverkning av skogsbaserad etanol. 

Nu har Sekabs styrelse rekryterat Mikael Fränckel som ny VD och koncernchef som ska leda Sekab in i företagets nya fas och utveckling.
– Tiden för Sekabs erbjudande är rätt nu, men vi behöver öka fokus och höja takten om vi ska kunna ta till vara på möjligheten. Vi är glada att Mikael Fränckel vill ta sig an denna uppgift. Hans omfattande erfarenhet från processindustrin, hans tydliga ledarskap och hans framåtlutade syn på affärsutveckling kommer att göra oss starkare i denna viktiga fas, säger Gunnar Olofsson, styrelseordförande Sekab, i ett pressmeddelande.

Mikael Fränckel är idag affärsområdeschef för processindustri på teknikkonsultföretaget AFRY (tidigare ÅF) med huvudansvar för AFRY:s erbjudande på området i såväl Sverige som Nordamerika. Han är i grunden ingenjör från Mittuniversitet och har utbildats i ledarskap vid Handelshögskolan i Stockholm. Han bor i Örnsköldsvik.
– Det finns inget mer stimulerande än att få vara med när ett företag tar sats för att nå nya höjder. Under mina drygt 20 år i branschen har jag följt ett stort antal företag på den resa Sekab nu vill göra och vet vad som krävs. Jag ser tydligt att marknaden efterfrågar fler gröna lösningar som Sekab ska kunna erbjuda, men vet också hur snabbfotade andra kan vara. Sekabs potential är stor. Jag vill driva på utvecklingen och stärka Sekabs position lokalt, regionalt och globalt, säger Mikael Fränckel.

Mikael Fränckel tillträder som VD under våren 2021.

 

Dela med dig av denna artikel på: