Du är här

2021-03-26 - Nyheter/Reportage
Foto: Kronfågel

Vårby IK får pengastöd från Kronfågel

Under Kronfågels initiativ Rätt till Rörelse så får Vårby IK Skidor ett stödbelopp på 50 000 kr.

"Hos Vårby IK Skidor ligger fokus på det roliga och sociala, ett fokus som onekligen är ett vinnande koncept som har lockat till sig många medlemmar. 

För att bygga gemenskapen i föreningen tränar de på små och gemensamma ytor, spelar musik, lekar skidlekar, tänder eldar och bjuder på varm saft efter träningen. Dessutom ska ledarna bekräfta varje barn minst 3 gånger under varje träning.

Den här unika inställningen till träning, med ett socialt fokus och en inkluderande attityd, gör att Vårby IK Skidor ligger över rikssnittet över ungdomar som stannar kvar hos dem även när de kommer upp i tonåren. "

Så skriver Kronfågel när de i ett pressmeddelande berättar att Vårby IK Skidor får ta emot ett stödbelopp under kampanjen Rätt till Rörelse. Stödbeloppet, skriver Kronfågel, ska användas till möjligheten för klubben att anordna ett stort läger när pandemin är över.

Rätt till rörelse är en del av Kronfågels hållbarhetsarbete, där det övergripande målet är att ständigt arbeta för att göra skillnad och bidra till hälsa och välbefinnande för alla.
– Det finns fantastiska människor som ensamma eller i en förening har tagit sig an uppgiften att göra idrotten mer tillgänglig för barn. Vi uppmanar alla dessa initiativtagare att ansöka om medel hos Rätt till rörelse, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel.

Dela med dig av denna artikel på: