Nyheter/Reportage

Jennifer nominerad till barnidrottspriset

Jennifer Pettersson har nominerats till Svenska barnidrottspriset för sitt arbete att belysa övergrepp på barn och få till förändringar inom idrotten.

Jennifer Pettersson, tränare i ÖGK och tidigare elitgymnast, har jobbat aktivt för att uppmärksamma och bryta tystnaden kring övergreppen inom idrott, och har varit en röst för många barn som utsatts för övergrepp. Nu har hon nominerats till Svenska Barnidrottspriset 2021.

I nomineringen står följande:

"2020 blev Jennifer ambassadör för den viktiga organisationen Treskablinoll, som kämpar för att tre sexuellt utnyttjade barn i varje skolklass ska bli noll. 2021 presenterades hon tillsammans med Maria Duvfa och Erik Grönberg även som en del av deras Advisory Board.

Sedan Jennifer bröt tystnaden har det blivit en stark kedjereaktion av vittnesmål som berättar om övergrepp i idrotten. Både nationellt och internationellt. Jennifer har haft stor kontakt med barn och ungdomar som anförtrott sig till henne. Jennifers starka ställningstagande har även spridit sig internationellt där uppmuntran till att prata om ämnet varit stor.

Vi har mycket som måste förbättras för att barnen ska vara säkra och framför allt för att hålla förövare borta från idrotten. Jennifer kämpar även på högre instanser för att personer i högre positioner ska ta ansvar och förebygga övergrepp. Både på regeringsnivå då hon var en av de idrottsliga representanterna som deltog på ett möte med idrottsministern Amanda Lind. Men även inom kommunen då Jennifer starkt förespråkar en handlingsplan för trygga idrottsmiljöer och hindra olämpliga ledare vara i kommunens lokaler. Något som hennes hemkommun Örnsköldsvik, helt saknar.

Det är en sak att fokusera på förändring, paragrafer och åtgärder, vilket Jennifer jobbar aktivt för. Men det är lätt att glömma bort barnen och ungdomarna som drabbats och som behöver hjälp, stöttning och någon som för deras talan när de inte vågar. Där är största anledningen till att Jennifer förtjänar barnidrottspriset 2021. Hon finns där för barnen."

Vem som får ta emot Svenska Barnidrottspriset offentliggörs den 24 maj under Bauhausgalan. Du kan klicka här för att komma till barnidrottspriset.com där du kan läsa mer.

 

Publicerat