Nyheter/Reportage

Regionen tar kontakt för vaccinering

På grund av ett stort tryck i bokningen för vaccination mot covid-19 så meddelar Region Västernorrland att de som är 75 år eller äldre nu istället blir kontaktade av regionen för att boka tid.
– Just nu blir det här en bättre hantering. Alla som vill kommer att få vaccin men för närvarande har vi inte tillräckligt stora volymer för att erbjuda tider till alla som är 75 år och äldre. Vi behöver också tid för att kunna säkra att systemet håller för att många bokar tider samtidigt, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare, på regionens hemsida.

Fas 2 av vaccineringen mot covid-19 har dragit igång i veckan, och på grund av det så är det också väldigt många som har försökt boka sin tid för vaccinering via det bokningssystem som regionen haft tillgängligt. På grund av ett begränsat antal doser vaccin och att trycket på bokningssystemet ledde till dubbelbokningar så stängde regionen ned bokningssystemet under gårdagen tills vidare och väljer istället att kontakta de invånare som ingår i Fas 2. Med andra ord så kan du inte boka vaccinationstid via varken telefonsupporten, 1177 vårdguiden eller genom att kontakta din vård- eller hälsocentral. De som kontaktas och erbjuds vaccin först är de allra äldsta.

Klicka här för att komma till Region Västernorrlands hemsida där du kan läsa mer.

 

Publicerat