Skola & utbildning

Yrkesutbildning med fokus på utveckling av AI

Till hösten så kommer den nya Yrkeshögskoleutbildningen "Systemutvecklare.Net med AI-kompetens" att starta i Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik är en kommun med många IT-inriktade företag eller som har kopplingar mot IT, och därför så kan det också ses som naturligt att en ny YH-utibldning med inriktning på systemutveckling mot artificiell intelligens kommer att finnas att ta del av i Lärcentrum Örnsköldsvik. Utbildningen ges av Edugrade AB, som har bedrivit utbildning inom IT och telekommunikation sedan 1997, och kommer att stödjas av företag från kommunen. Bland annat BAE Systems AB, Core IT och Sogeti är bland de företag som stödjer utbildningen.

Martina Hallberg, utvecklingsstrateg vid kommunförvlatningens folkhälso- och kompetensenhet, säger att samarbetet har en stor potential.
– Samarbetet som vi nu inleder med Edugrade har stor potential och vi ser fram emot att arbeta för att få till fler kompetensförsörjningslösningar med dem kommande år.

Förutom den nämnda YH-utbildningen så beviljades även tidigare i år två andra nya YH-utbildningar som även har start i höst: Provtekniker, maskinutveckling, som ges av Institutet för tillämpad hydraulik (ITH), och CAD-ingenjör inom processindustrin som ges av Plushögskolan AB – Teknikhögskolan.

Även sex äldre utbildningar har beviljats stöd från Myndigheten för Yrkeshögskolan för att kunna drivas i Örnsköldsvik: Medicinsk Fotterapeut - Kunskap & Kompetens i Sverige AB, Kyrkomusiker 100% och Kyrkomusiker 50% och Musikmakarna Songwriters Academy of Sweden - Föreningen Mellansels Folkhögskola, Hydraultekniker, ITH och Produktionsutveckling Industri 4.0 - YrkesAkademin YH AB.

Klicka här för att komma till kommunens hemsida där du kan läsa mer om den nya utbildningen.

 

Publicerat