Nyheter/Reportage

Frågan om psykiatriavdelningen på återremiss

Beslutet om den vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik har skickats på återremiss och skjuts därför upp till senare i år.

Under gårdagens regionfullmäktige så diskuterade man bland annat frågan om att avveckla den vuxenpsykiatriska avdelningen vid Örnsköldsviks sjukhus, det vill säga avdelning 61, och man förväntades att formellt besluta om att lägga ner avdelningen. Något formellt beslut togs dock inte utan istället så röstades en minoritetsåterremiss igenom, vilket innebär att frågan kommer att behandlas igen vid ett senare tillfälle. 

Sedan tidigare så har det tagits tjänstemannabeslut om att ingen verksamhet för tillfället ska drivas vid avdelningen. Detta på grund av att man ansåg att det inte gick att upprätthålla patientsäkerheten vid avdelningen. Den psykiatriska verksamheten bedrivs istället just nu av mobil verksamhet där den som är i behov av psykiatrisk vård och stöd istället får det i hemmet i stället för på en avdelning. Oppositionen i regionfullmäktige röstade för en återremiss då man anser att den mobila verksamheten bör kombineras med ett antal tillgängliga vårdplatser, samt att man anser att ärendet måste utredas ytterligare.

Källa: Region Västernorrland

 

Publicerat