Nöje & kultur

49 miljoner till regionala kultursatsningar

I år så kommer drygt 49 miljoner kronor att delas ut till regionala kultursatsningar. Bland annat så är 950 000 kronor öronmärkta att gå till stärkta bibliotek.

Den 17 februari beslutade nämnden för hållbar utveckling om fördelning av stadsbidrag för regional kultur. Pengarna kommer från statsbidrag som betalats ut genom den så kallade kultursamverksansmodellen, en statlig satsning som ämnar att bland annat stärka kreativitet och mångfald inom den regionala kulturen.

Totalt får Region Västernorrland 49 146 000 kronor för 2021 som kommer att gå till olika mottagare och satsningar. Bland de satsningar som får pengar från stödet är satsningar som ger en ökad tillgänglighet inom regional arkivverksamhet, satsningar för konstnärer att verka inom regionen och arrangörsutveckling för barn och unga. En del av de satsningar som är öronmärkta är bland annat satsningar för stärkta bibliotek (950 000 kronor) och tillförstärkning av den musikaliska scenkonsten (750 000 kronor) 

Samtliga mottagare av stödet när det betalas ut av nämnden för hållbar utveckling är: Scenkonst Västernorrland AB, Stiftelsen Länsmuseet Västernorrland inklusive hemslöjdskonsulenterna, Näringslivsarkiv i Norrland, Föreningsarkivet Västernorrland, Regionbiblioteket Västernorrland samt Riksteatern Västernorrland och konstkonsulentverksamheten.

Klicka här för att komma till Region Västernorrlands hemsida där du kan läsa mer.

 

Publicerat