Övrigt

44 miljoner bättre än budget

Det ekonomiska resultatet för Örnsköldsviks kommun 2020 uppgår till +115 miljoner kronor vilket är +44 miljoner mer än den fastställda budgeten.

Den fastställda budgeten för 2020 skulle leda till att kommunen kunde visa ett resultat på +71 miljoner kronor i slutet av året. Efter den första halvan av året så såg det ut som att kommunen skulle missa budgeten och bara nå ett helårsresultat på +47 miljoner kronor, 22 miljoner mindre än budgeten. Nu har kommunen redovisat årets ekonomiska resultat som visar att budgeten inte bara har nåtts utan även nåtts med goda marginaler.

Att resultatet blev bättre än budget skriver kommunen på sin hemsida beror i huvudsak på de extra statsbidrag som betalats ut under året till följd av en svag skatteintäktsutveckling och den rådande pandemin. Det fullständiga bokslutet för den kommunala koncernen kommer att behandlas under kommunfullmäktiges sammanträde i mars.

Klicka här för att komma till Örnsköldsviks kommuns hemsida där du kan läsa mer och ta del av det ekonomiska resultatet för 2020.

 

 

Publicerat