Du är här

2021-01-28 - Nyheter/Reportage
Årets Majblomma. Foto: Majblommans Riksförbund

Djurriket inspirerar årets Majblomma

Tiger- och zebramönster ovanpå en botten av tyll. Årets Majblomma är här, och i år tar den tydlig inspiration från djurriket.

Det är de tre skolungdomarna Axel (13), Hana (10) och Mohammed (12) som tillsammans har fått skapa årets Majblomma. En blomma som designerna själva tycker blev jättefin.
– Jag tycker att den nya majblomman blev jättefin! Den påminner mig om djurens värld, säger Hana.
Meddesignern Axel säger att han tycker det är bra att barnen får vara med och bestämma hur blomman ska se ut.
– Det passar väldigt bra att barn är med här i stället för att bara vuxna bestämmer. Majblomman är ju en barnrättsorganisation, säger Axel.

Majblomman är en insamling som funnits sedan 1907 som går ut på att barn hjälper andra barn genom att sälja majblommor. Startskottet för årets insamling går den 15 april och pengarna går till barn som befinner sig i en ekonomisk utsatthet. Designer Mohammed säger att pengarna till exempel kan gå till att köpa en cykel till ett barn.
– Jag tycker det är helt fantastiskt att Majblomman hjälper barn. Vissa behöver kanske en cykel och då kan de få det tack vare Majblomman.

Insamlingen blir i år helt digital genom webshoppar i Majblommans app. Den som är intresserad av att sälja majblommor kan klicka här för att komma till Majblommans hemsida.

 

Dela med dig av denna artikel på: