Skola & utbildning

Sex miljoner till länets Lärcentrum

Efter en gemensam ansökan till Skolverket så beviljas länets kommuner sex miljoner kronor som ska gå till utvecklingen av deras respektive Lärcentrum.

Lärcentrum är lokaler i kommunerna där studerande vuxna erbjuds olika studiealternativ. Det kan till exempel röra sig om att man bara behöver en plats att plugga eller bedriva distansstudier, eller kanske en plats där man kan skriva sin tenta. I Örnsköldsvik bedriver Lärcentrum sin verksamhet i Arken.

Pengarna som nu tilldelats av Skolverket kommer att användas för att utveckla de sex redan befintliga Lärcentrum som finns i länet samt till att starta upp ett nytt i Sundsvall. Bland det man vill utveckla hos de olika Lärcentrum är att ordna ett ökat studerandestöd, utveckla den digitala och fysiska lärandemiljön, ta fram information på olika språk samt genomföra kompetensutveckling inom fjärr-/distansstudier.

Birgitta Torgrimson, utvecklingsansvarig Lärcentrum Örnsköldsvik, säger på kommunens hemsida att det för Örnsköldsviks del bland annat kommer läggas fokus på det pedagogiska stödet för studenterna.
– Fantastiskt att vi nu ges möjlighet att fortsätta utveckla Lärcentrum. 2018 var första gången vi fick ta del av Skolverkets satsning på Lärcentrum. Det resulterade i ett rejält lyft för studiemiljön. Nu har vi möjlighet att ta nästa steg i utvecklingen där tyngdpunkten för Örnsköldsviks del handlar om pedagogiskt stöd för studenterna.

 

Publicerat