Du är här

2020-12-30 - Musik

Blylod bakom Söderquist-singel

När Rockklassiker-dj:n Nina Söderquist, som medverkat i både Champions- och Rhapsody of Rock och exempelvis synts i Allsång på Skansen och Så ska det låta, 1 januari släpper sin nya singel ”Falling” är det Ö-viks Ronny Blylod som medverkar till både text och musik.

– Jag skrev den tillsammans med Jim Wallenborg, som jag känner sedan han anlitade mig som gitarrist att spela på en nyöppnad rockklubb i Patong, Thailand. Det var en stor satsning, vi gick på efter Joe Labero sju dagar i veckan. Jim jobbar på Andreas Karlssons musikskola och känner mycket folk. Vi hittade på ett coolt riff, Nina blev eld och lågor och sedan körde vi bara, säger Ronny om hur samarbetet gick till.
Ronny, tidigare medlem i Engine no 9 och Destynation och numera gitarrist i partybanden Hawklord & The Comets från Husum och Too Damn Fun, spelade in alla gitarrer från sin egen hemmastudio, och i  och med singelsläppet har fler för-frågningar på låtskrivaruppdrag redan ramlat in.
– För min del är det bara en skojig grej, visst vore det kul om låten blev en hit men det roliga är att ha fått göra en låt med en känd artist. 
”Falling” är mixad av Tobias Lindell som tidigare bland annat jobbat med Europe, Mustasch och H.E.A.T. På kör hörs även Erika Jansson från Ö-vik, tillsammans med Ronny medlem i duon Erika & Blylod. n

 

Dela med dig av denna artikel på: