Du är här

2021-01-01 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Sätter basket på kartan

När Stephan Ling efter 7ans artikel i september drog i gång korpenverksamhet i basket satte han ett tak på max 20 spelare och höll tummarna för att i alla fall några skulle dyka upp på Sundskolan. Den förhoppningen överträffades med råge.

– Att det skulle komma så många hade jag aldrig trott, vi fick fort dela upp laget i två; en för 15-25 år och resten 25 och uppåt. Vi har lyckats bygga en bra stämning och tre tjejer är med i den yngre gruppen vilket känns så bra, jag ville inte att det här bara skulle bli killhäng och gubb-basket, säger Stephan Ling som just nu letar efter en större sporthall att spela i och smider planer för framtiden.
– Jag vill få till ett ligaspel till hösten, med en korg och spel tre mot tre. De som vill bilda ett lag behöver inte vara med och träna med oss. Innan dess vill jag köra en streetbasket-turnering i Strandparken under en dag, jag har pratat med kommunen och Korpen om det. Det finns också ljudutrustning om någon ungdom kanske vill vara DJ på plats.
Du ville sätta basketen på Ö-vikskartan, sa du i artikeln. Har du lyckats med det nu?
– Bland ungdomarna, det tycker jag absolut. Det finns också redan ett stort intresse, nu har det skapats en samlingsplats för det.

 

Dela med dig av denna artikel på: