Du är här

2021-01-02 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Ett djupdyk i skapandet

Delad kreativitet i ny gemensam lokal på Storgatan, det var läget för Linda och Niclas Lundin i somras. Då var planen att Lindas ateljé skulle inrymmas på övre våningen medan entréplanet renoverades för att inrymma musikstudio för Niclas och andra.
– Det blev tvärtom, säger Niclas. Jag hade byggt en temporär studio uppe och blev kvar där och vi upptäckte att rummet nere passade bättre för Linda, med fler fönster och rustik känsla.

Under hösten har de verkligen uppskattat lokalerna som nu är deras gemensamma bas.
– Vi har verkligen landat här och kunnat djupdyka i vårt skapande när så mycket annat inte blivit av, säger Linda. Jag har gått igenom nästan alla mina gamla målningar, plockat fram och fortsatt på dem men också belönat mig med att börja på nya.
– Jag har också tittat tillbaka, på låtar jag skrivit genom åren som fått vila och som jag har klätt om och ändrat, säger Niclas.
Niclas hade planerat ett låtskrivarcamp i november med tillresta låtskrivare men det ställdes in.
– Det hade varit så spännande. Nu är mitt fokus att få till ett event och få hit branschen när det lättar igen, säger Niclas
– Det här året har gett nya erfarenheter men det blir fantastiskt när det öppnar upp igen, säger Linda. Vi fortsätter att uppmuntra till kreativitet och jag tänker att det är extra viktigt nu när vi har mer tid.

 

Dela med dig av denna artikel på: