Nyheter/Reportage

Mamma Mia får prestigefull utmärkelse

Restaurang Mamma Mia sällar sig till en fin skara internationella italienska restauranger efter att den italienska handels-kammaren och ambassadören gett dem den prestigefulla utmärkelsen ”Ristoranti Italiani nel Mondo” (Italienska restauranger i världen), något som bara tilldelas de restauranger som bedöms vara bra nog och genuint italienska.
– Jättekul, vi är de enda norrlänningarna som fått det, i Sverige är det vanligen Stock-holm, Göteborg, Malmö och Västerås. Vi har länge strävat efter att få vara med i det här sällskapet och ansträngt oss för att uppfylla kraven de ställer på mat och dryck och att allt ska vara genuint, säger Giordano Sternad.

Bedöms gör hela menyn, själva restaurangen och råvaror som pasta, parmaskinka och parmesanost. Även viner och kaffesorterna espresso och cappuccino – allt måste vara äkta varor och för att få behålla utmärkelsen görs årligen nya kontroller.
– Det här är stort för oss alla, personalen som lagar den här goda maten ska ha en eloge och Alberto som driver detta vidare med sin hustru. Och min fru som för traditionerna hon lärt sig från sin mamma vidare till de yngre kockarna – det är viktigt att de fortsätter sträva efter det italienska. Vi har hållit på väldigt länge och är stolta över att ha kommit så långt vi gjort, det här känns kanon. Speciellt när vi behöver lite uppmuntran, det är tuffa tider för branschen just nu.

 

Publicerat